S c h a r r e l p o s t
•  meld je brievenbus aan

•  bekijk/lees enkele voorbeelden

•  bekijk/beluister bijlagen

•  laat je voorlezen

•  groetje

Hoi nieuwsgierige!


Sinds maart 2015 verstuur ik mijn verwondering per post. Ik heb, als beeldend kunstenaar en vormgever, altijd al werk gemaakt met een persoonlijk karakter.
En tijdens het presenteren van die werken heb ik vaak geworsteld met de context waarbinnen het publiek dat werk vervolgens te zien kreeg (in een galerie met wijndrinkende mensen, of op een druk festival). Terwijl ik het juist zo belangrijk vind, als ik zelf het publiek ben, dat ik iets in alle rust en op mijn eigen tempo in me op kan nemen.
En ik houd er van om iets aan te kunnen raken, te horen ritselen en te ruiken.
Daarom ben ik wat mij boeit gaan delen via Scharrelpost.
Op die manier komt wat ik wil laten zien heel dichtbij, bij mensen thuis namelijk, en kan het persoonlijk beleefd worden (wie weet is dat alsnog met een glas wijn).
Mijn brieven schrijf ik met de hand, vervolgens scan ik ze in en print ik ze zo vaak uit als ik wil.
Ik stop graag aparte bijlagen in de brief, zoals een stukje beverknaagsel, of mierenbolletjes. Mijn brieven zouden het douaniers nog best moeilijk maken bedenk ik me nu...
Sinds ik Scharrelpost maak is geen vlieg meer veilig in mijn buurt, want die zou zomaar een interessante bijlage kunnen opleveren, en gedraag ik me een beetje als paparazzi zodra er bijvoorbeeld iemand langsloopt met een mooie zonlichtweerkaatsende hoofddoek om.
Maar er gaan genoeg momenten voorbij waarvan ik denk dat ze heel mooi geweest ZOUDEN zijn voor in een envelop, en het er toch niet van komt.
Kon ik de hele wereld maar aan je sturen.

Groetje van Rozemarijn