nieuws | Haagse dames

Van 11 tot en met 28 september 2010 is er een kleine tekenwerkpresentatie van de Haagse Dames in een vitrine van de Haagse Kunstkring, op initiatief van Pietertje van Splunter.

Er zijn tekeningen van 21 deelnemers van "de Haagse Dames" te zien: Rachel Bacon, Sara Benhamou, Channa Boon, Manon Bovenkerk, Jacqueline Heerema, Natasja van Kampen, Rozemarijn Lucassen, Annechien Meier, Ingrid Mol, Sara Nuytemans, Marenthe Otten, Ellen Rodenberg, Stefanie Scholte, Barbara Smeenk, Tanja Smit, Pietertje van Splunter, Elizabeth de Vaal, Ira van der Valk, Sara Vrugt, Rieme Gleijm, Aline Thomassen en Babette Wagenvoort.

-"de Haagse Dames" is een wisselende groep professionele kunstenaars die sinds 2007 iedere maand een avond in een atelier bijeenkomen. De gastvrouw vertelt dan over haar werk of licht een specifiek project toe. Hierbij wordt volop gediscussieerd en geassocieerd en van de avond wordt achteraf een vrolijk leesbaar, geïllustreerd verslag gemaakt.- aldus t persbericht.

Babette Wagenvoort is de organisator van de Dames-bijeenkomsten.


"In de bus van Den Haag naar Nancy" tekende ik objecten en onderdelen die ik op de snelweg zag, waarvan ik weinig begreep en waar ik maar heeel eventjes een glimp van kon opvangen, aangezien ik in een rijdende bus zat. Dit priegelwerkje doet mee.